Το πρώτο Ελληνικό site προπονητικής ποδοσφαίρου

Λεωνίδας Παπαδάκης | Παρακολούθηση προπόνησης

2.Εσωτερικά και Εξωτερικά φορτία

Παρακολούθηση προπόνησης »

Οι ομάδες που διαθέτουν συστήματα παρακολούθησης GPS και τηλεμετρικά καρδιοσυχνόμετρα έχουν την δυνατότητα ανάλυσης αρκετών δεδομένων με το πέρας της προπόνησης. Μια προσεκτική ανάγνωση μπορεί να αποβεί ευεργετική στην βελτίωση της απόδοσης ή την έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων των ποδοσφαιριστών.

Θα ήταν σοφό να μήν επικεντρώνεστε μόνο στον καθορισμό της έντασης της προπόνησης βάση των κτύπων της καρδιάς ή μόνο της ταχύτητας τρεξίματος. Άν ο ίδιος παίκτης για παράδειγμα δεν "έπιασε" τα στάνταρ που είχατε θέσει για την συγκεκριμένη προπονητική μονάδα ώς προς την καρδιακή συχνότητα, αναλύστε και την ένταση τρεξίματος του, όπως και τις επιβραδύνσεις-επιταχύνσεις-αλλαγές κατευθύνσεων που μπορεί να εκτέλεσε κατα την διάρκεια της ή το αντίθετο.

Μια ακριβείς προσέγγιση ώς προς τα προπονητικά φορτία περιλαμβάνει και τα εσωτερικά αλλα και τα εξωτερικά κάνοντας τους καλούς αθλητικούς επιστήμονες παρακολούθησης και ανάλυσης προπονητικών φορτίων επιτακτική ανάγκη στις μέρες μας...Αρκετοί σύγχρονοι προπονητές υψηλού επιπέδου ακολουθούν τις συμβουλές των αθλητικών επιστημόνων δίνοντας τους λύσεις και βοηθώντας τους να βελτιώνουν την ομάδα τους...

2.Εσωτερικά και Εξωτερικά φορτία