Το πρώτο Ελληνικό site προπονητικής ποδοσφαίρου
Προπονητική μονάδα

Κατά τη διάρκεια της προπονητικής μονάδας δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός ή περισσοτέρων στόχων. Τα περιεχόμενα της και η σειρά εκτέλεσης τους εξαρτώνται από το επίπεδο των παικτών , την περίοδο που εκτελείται κ τους εκάστοτε στόχους.


Προπονητική μονάδα

Μικρόκυκλος

Στο ποδόσφαιρο συνήθως ορίζεται ως η διαμόρφωση ενός εβδομαδιαίου πλάνου ( 1 αγώνας την εβδομάδα) ή μερικών ημερών (2 αγώνες την εβδομάδα), όπου γίνεται η τοποθέτηση των φυσικών/τεχνικών/τακτικών/νοητικών περιεχομένων της προπόνησης με συγκεκριμένη διαδοχή, λαμβάνοντας υπόψη τις επιβαρύνσεις και την αποκατάσταση του οργανισμού των παικτών, έχοντας ως στόχο την μεγίστη δυνατή απόδοση στον αγώνα.


Μικρόκυκλος

Mεσόκυκλος

Στο ποδόσφαιρο συνήθως ορίζεται ως η διαμόρφωση ενός πλάνου 3-6 εβδομάδων όπου γίνεται η τοποθέτηση των φυσικών/τεχνικών/τακτικών/νοητικών περιεχομένων με συγκεκριμένη διαδοχή, λαμβάνοντας υπόψη τις επιβαρύνσεις και την αποκατάσταση του οργανισμού έχοντας ως στόχο την απόκτηση ικανοτήτων και την μεγίστη δυνατή απόδοση σε συγκεκριμένες φάσεις της σεζόν.


Mεσόκυκλος

Προετοιμασία

Στις διάφορες φάσεις προετοιμασίας (καλοκαιρινή/χειμερινή) των ομάδων ο στόχος είναι η βελτίωση της απόδοσης. Τα τελευταία χρόνια αρκετές ομάδες αναγκάζονται να αφιερώσουν όλο και λιγότερο χρόνο με διάφορες θεωρίες σχεδιασμού να έχουν αναπτυχτεί ακολουθώντας την δική τους φιλοσοφία.


Προετοιμασία

Aγωνιστική περίοδος

Ο κυρίως στόχος των προπονητών είναι η διατήρηση της φυσικής/τεχνικής/τακτικής/νοητικής απόδοσης των παικτών σε υψηλά επίπεδα για όσο το δυνατό μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.


Aγωνιστική περίοδος

Mεταβατική περίοδος

Οι επαγγελματίες παίκτες πρέπει να διατηρήσoυν τη φυσική τους κατάσταση κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου για να ελαττώσουν το φαινόμενο ''υπό-προπόνησης'', δουλεύοντας ταυτόχρονα σε παλαιότερους τραυματισμούς και εντοπισμένες αδυναμίες τους.


Mεταβατική περίοδος