Το πρώτο Ελληνικό site προπονητικής ποδοσφαίρου

Λεωνίδας Παπαδάκης | Αντοχή

6.Προπόνηση ειδικής αντοχής ακραίου μέσου / ακραίου αμυντικού

Αντοχή »

Η καλύτερη προπόνηση είναι αυτή που προσομοιάζει στις ανάγκες του αγώνα στο μέγιστο βαθμό.

Οι ακραίοι παίκτες της ομάδας σας αναγκάζονται να οδηγήσουν την μπάλα, να πασάρουν με ακρίβεια, να τρέξουν χωρίς την μπάλα. Επίσης μην παραβλέψουμε τα διαστήματα που αναγκάζονται να κάνουν πιεστική άμυνα και σε συνθήκες κόπωσης να τελειώσουν μία φάση. Με την προπόνηση που σας παρουσιάζουμε μπορείτε να δουλέψετε το σύνολο των παικτών που αγωνίζονται στις συγκεκριμένες θέσεις, χωρίζοντας τους ανάλογα δεξιά και αριστερά, και ξεκινώντας κάθε ζευγάρι ταυτόχρονα.

Βελτιώστε την ειδική αντοχή των ακραίων μέσων και αμυντικών σας ακολουθώντας την παρακάτω προπόνηση. Σε αυτή περιέχονται οι αυξομειώσεις σε επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις, αναγκαίες για την κατάληλη προετοιμασία των ποδοσφαιριστών, η ανάλογη ένταση και ο χρόνος παραμονής στις υψηλές ζώνες προπόνησης ( % Κ.Σ.) και το καθορισμένο αμοιβόμενο διάλειμμα που χρειάζεται για την βελτίωση της ειδικής αντοχής. Η χρήση τεχνικοτακτικών στοιχείων προσδίδει τον απαραίτητο ρεαλισμό για την απόλυτη κατάρτιση των παικτών σας.

6.Προπόνηση ειδικής αντοχής ακραίου μέσου / ακραίου αμυντικού

Αντοχή »

Οι ποδοσφαιριστές ξεκινάνε απο το πλάι της μεγάλης περιοχής και με έντονο ρυθμό φθάνουν μέχρι την κεντρική γραμμή οδηγώντας την μπάλα, όπου καλούνται να πασάρουν με ακρίβεια σε μία μικρή εστία. Στην συνέχεια με σταθερό ρυθμό τζοκινγκ (40% Μ.Τ.) διασχύουν παράλληλα την κεντρική γραμμή και ακολούθως εκτελούνν έντονη κίνηση (άνοιγμα 75% Μ.Τ.) προς το ομοίωμα.

Στο ομοίωμα εκτελούν εκρηκικές κινήσεις μπροστά και πίσω, κάνοντας πιεστική άμυνα, σε απόσταση 5 μέτρων χ 3 φορές. Με το πέρας των εκρηκτικών κινήσεων υποδέχονται μια μπάλα απο τον προπονητή, μπαίνουν διαγώνια στην μεγάλη περιοχή και με σούτ προσπαθούν να πετύχουν τέρμα στη μεγάλη εστία.

Ένταση άσκησης: 80%-95% Μ.Κ.Σ.

Διάρκεια επαναλήψεων: 40''-45''

Διάρκεια άσκησης: 1-2 σετ με 4-6 επαναλήψεις

Διάλειμμα άσκησης: 1:1 έως 1:2 ανά επανάληψη και 2' ανά σετ

  • Επίδραση της προπόνησης στη διατήρηση ενεργειών για μεγάλο διάστημα.
  • Επίδραση της προπόνησης στην ικανότητα γρηγορότερης επανάληψης εκρηκτικών ενεργειών.
  • Επίδραση της προπόνησης σε τεχνικοτακτικά και νοητικά στοιχεία.