Το πρώτο Ελληνικό site προπονητικής ποδοσφαίρου

Παράσχος Γιώργος | Άμυνα

2.Γρήγορη κάλυψη χώρων στα άκρα

Άμυνα »

Σε περίπτωση που επιλέγετε να ξεκινήσετε την άμυνα σας απο τα 3/4 του γηπέδου και να πιέσετε, τότε μία πιθανότητα είναι οι αντίπαλοι σας να καταφέρουν να αλλάξουν την μπάλα στην αδύναμη πλευρά σας. Σχήμα1.

Σε τέτοιες περιπτώσεις όπου ενώ ο αντίθετος ακραίος μεσοεπιθετικός έχει κλείσει προς τα μέσα για την δημιουργία συνθηκών πίεσης και οδήγησης των αντιπάλων στο ένα άκρο, η απόσταση που πρέπει να καλύψει είναι μεγάλη και ο χρόνος πολύς, δίνοντας την δυνατότητα στον αντίπαλο να εκτελέσει επίθεση έχοντας αρκετό ελέυθερο χώρο.

2.Γρήγορη κάλυψη χώρων στα άκρα

Άμυνα »

Εκτελέστε την παρακάτω άσκηση για να δώσετε συγκεκριμένες οδηγίες για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Σε όλο το γήπεδο σχηματίστε δύο ομάδες 10ν10 με 2 τ.φ.

Ξεκινήστε με χτίσιμο παιχνιδιού της μίας ομάδας από πίσω ( μία φορά από τον δεξί κεντρικό αμυντικό και μία απο τον αριστερό εναλλάξ). Η αμυνόμενη ομάδα ενεργεί βάση του σχήματος 1.

Αφήστε τον κεντρικό αμυντικό να αλλάξει το παιχνίδι στο αντίθετο μπάκ. Τότε ο ακραίος μεσοεπιθετικός της πλευράς κινείτε κάθετα πίσω για να καλύψει το κενό και βγαίνει ο εσωτερικός μέσος να καλύψει τον παίκτη που οδηγεί την μπάλα. Με αυτό τον τρόπο ο μεσοεπιθετικός κάνει λιγότερα μέτρα και ο χρόνος που απαιτείται για να καλυφθεί η αδύναμη πλευρά ελαχιστοποιείται. Σχήμα2.

  • Εκτελέστε την άσκηση 1 x 10' - 20' με εναλλαγή άμυνα / επίθεση ανά 2-4 φορές η κάθε ομάδα.
  • Αφήστε μετά την αλλαγή παιχνιδιού να εκδηλωθεί η επίθεση και η αντιμετώπιση της ενεργητικά.
  • Να δίνετε τον απαραίτητο χρόνο στις ομάδες σας να επανέλθουν στις τοποθετήσεις τους με αργό ρυθμό.
2.Γρήγορη κάλυψη χώρων στα άκρα