Το πρώτο Ελληνικό site προπονητικής ποδοσφαίρου

Κυριάκος Παναγιώτου | Άμυνα

4.Manchester United vs. Manchester City :  Αμυντική λειτουργία της Manchester United

Άμυνα »

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είναι ο πρώτος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά τον Sir Άλεξ Φέργκιουσον, που πετυχαίνει δύο νίκες εναντίον της συμπολίτισσας Μάντσεστερ Σίτι στην ίδια χρονική περίοδο. Με 70% κατοχή, οι πρωταθλητές του Κυπέλλου Carabao εμφανίστηκαν αρχικά να έχουν πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού. Ωστόσο, ήταν προφανές ότι οι "κόκκινοι διάβολοι" είχαν περισσότερο τον έλεγχο του παιχνιδιού όταν δεν είχα την κατοχή της μπάλας. Το πρώτο γκολ για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήρθε με ελεύθερο λάκτισμα, καθώς η αμυντική λειτουργία της Μάντσεστερ Σίτι στο 30ο λεπτό πιάστηκε στον ύπνο καθώς ο επιθετικός μέσος; Φερνάντες έπαιξε ένα έξυπνο τσιπ στην πορεία που έτρεχε ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Μαρσίαλ. Ο Μαρσίαλ χρειάστηκε μόνο ένα άγγιγμα για να χτυπήσει τη μπάλα χαμηλά και να σκοράρει. Το δεύτερο γκολ σημειώθηκε στο 96ο λεπτό από τη λανθασμένη μεταβίβαση του τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Σιτι; Εντέρσον κατευθείαν στα πόδια του μέσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Μακτόμινεί, οπού τελείωσε την φάση από απόσταση στην δεύτερη επαφή του με την μπάλα.

4.Manchester United vs. Manchester City :  Αμυντική λειτουργία της Manchester United

Άμυνα »

Οι παράταξης των δυο ομάδων ήταν εμφανείς, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε σχηματισμό 3-4-1-2 σε φάση επίθεσης και σε φάση άμυνας σε 5-2-3 σχηματισμό. Αυτό επέτρεψε έναν επιπλέον αμυντικό παίκτη στην αμυντική λειτουργία για να βοηθήσει το πλάγιο αμυντικό όταν η Μάντσεστερ Σίτι μετάφερνε την μπάλα στους γρήγορους πλάγιους επιθετικούς.

4.Manchester United vs. Manchester City :  Αμυντική λειτουργία της Manchester United

Άμυνα »

Η Μάντσεστερ Σίτι παρατάχθηκε με τον σχηματισμό 4-3-3 και στην φάση επίθεσης, ο αριστερά πλάγιος αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι; Ζιντσένκο μετακινούταν στην περιοχή του μεσαίου χώρου, για να υποστηρίξει το παιχνίδι από πίσω, καθώς ο αμυντικός μέσος; Ροντρί ήταν μαρκαρισμένος από τον επιθετικό μέσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Φερνάντες. Ο επιθετικός; Αγκουερο εισερχόταν στην μεσαία γραμμή για να ελευθερώσει χώρο για τους δυο επιθετικούς μεσαίους; Γκουντόγκαν και Μπερνάντο Σίλβα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποδέχονται τη μπάλα πλάγια και ψηλά στο μέσο-διάστημα οι δυο μέσοι τις Μάντσεστερ Σίτι. Επιπλέον, οι δύο πλάγιοι επιθετικοί; Φόντε και Στέρλινγκ παρέμειναν ψηλά και πλάγια για να σκορπίσουν σε όλο το πλάτος την αμυντική γραμμή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

4.Manchester United vs. Manchester City :  Αμυντική λειτουργία της Manchester United

Άμυνα »

Ο τρόπος παιχνιδιού της Μάντσεστερ Σίτι είναι να δημιουργεί ισαρίθμους αριθμούς (2v2, 1v1) ή αριθμητικό πλεονέκτημα (2v1, 3v2) στις πλάγιες περιοχές για να επωφεληθούν από την δημιουργικότητα των πλάγιων επιθετικών όπως το Στέρλινγκ. Ωστόσο, με την αμυντική λειτουργία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν δύσκολο γι’ αυτούς να το κάνουν. Όταν η μπάλα έφτανε στα πόδια του πλάγιου επιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι; Στερλινγκ καθώς υποστηρίζονταν από τον Γκούντογκαν, ο δεξιός πλάγιος αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Γουαν-Μπισάκα τον έκλεινε αμέσως και υποστηρίζονταν από το επιπλέον δεξιό κεντρικό αμυντικό; Λίντελοφ και το αμυντικός μέσος; Φρεντ σε περίπτωση που ο Στερλινγκ ήταν σε θέση να οδηγήσει την μπάλα μέσα αντί στην πλάγια γραμμή. Ως εκ τούτου, δημιουργήσαν καταστάσεις άμυνας 3v2 στις πλάγιες περιοχές και 3v1 μέσα στην επανορθωτική περιοχή. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Τζέιμς σκόπιμα έμεινε πίσω από το παιχνίδι και αρκετά πλάγια, όπου δεν μπορούσε να το μαρκάρει ο Ζιντσένκο και δεν ήταν αρκετά ψηλά όπου ο Οταμέντι θα μπορούσε να τον μαρκάρει, προετοιμάζοντάς να υποδεχτεί την μπάλα και για πάει στην αντεπίθεση.

4.Manchester United vs. Manchester City :  Αμυντική λειτουργία της Manchester United

Άμυνα »

Επιπλέον, μερικές φορές η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπερασπίστηκε ψηλά τις πλάγιες περιοχές με την αμυντική γραμμή (εκτός από τον αντίθετο πλάγιό αμυντικό; Ουίλιαμς), μέσους; Φρεντ, Μάτιτς , Φερνάντες και τον επιθετικός; Τζέιμς μετατοπίζονται στην ισχυρή πλευρά του γηπέδου για να ελαχιστοποιήσει το χώρο για την Μάντσεστερ Σίτι, δημιουργώντας μια κατάσταση 8v6 με αριθμητικό πλεονέκτημα. Ως εκ τούτου, ο Τζέιμς και ο Μαρσίαλ ήταν διαθέσιμοι για γρήγορες αντεπιθέσεις, καθώς περίμεναν στο μέσο διάστημα στην εξωτερική πλευρά των αμυντικών της Μάντσεστερ Σίτι.

4.Manchester United vs. Manchester City :  Αμυντική λειτουργία της Manchester United

Άμυνα »

Αυτή η αμυντική τακτικη- στρατηγική τους βοήθησε να είναι οργανωμένη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην άμυνα και έτοιμη για αντεπίθεση, δημιούργησε ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει στην αντεπίθεση παρόλο που κέρδισε το παιχνίδι στο τέλος.