Λεωνίδας Παπαδάκης | Τυχαία Μορφή

Τυχαία Μορφή »
Μια άσκηση που βελτιώνει τους ποδοσφαιριστές σας σε βασικές τεχνικές δεξιότητες με την χρήση "τυχαιότητας" παραθέτουμε παρακάτω. Η συγκεκριμένη άσκηση λειτουργεί και ως μια τέλεια μορφή ειδικής προθέρμανσης, ειδικά σε ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου.
Δημιουργία τετραγώνου 10 Χ 10μ με 4 κώνους.
Εκτέλεση της άσκησης με ομάδες των 7-10 παίκτες.

Τυχαία Μορφή »
Παιχνίδι μέσα στο τετράγωνο με μία επαφή. Δύο παίκτες είναι αμυντικοί και προσπαθούν να κόψουν την μπάλα, οι υπόλοιποι λειτουργούν ώς επιθετικοί αλλάζοντας πάσες μέσα στο τετράγωνο. Οι επιθετικοί υποχρεώνονται να τοποθετηθούν στις πλευρές του τετραγώνου με έναν παίκτη παντα στο κέντρο να στηρίζει τις πλευρές. Όποιος παίκτης κάνει λάθος γίνεται αμυντικός και ο τελευταίος αμυντικός που μπήκε μέσα τον αλλάζει.
Οι αμυντικοί κρατάνε φανελάκι στα χέρια για να ξεχωρίζουν.
Ένταση άσκησης: 60-75% Μ.Κ.Σ.
Διάρκεια άσκησης:10'.
Ποσότητα άσκησης:1-2 σετ.
Διάλειμμα άσκησης: 1'-2'.
- Η χρησιμοποίηση αυτής της άσκησης γίνετα για την μεταφορά της δεξιότητας της πρώτης επαφής και της μικρής πάσας σε πραγματικές συνθήκες παιχνιδιού.
- Η άσκηση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώς προέκταση της προθέρμανσης για την καλύτερη ετοιμασία των παικτών