Το πρώτο Ελληνικό site προπονητικής ποδοσφαίρου

Λεωνίδας Παπαδάκης | Τυχαία Μορφή

2.Προπόνηση Τεχνικής Μικρής Πάσας

Τυχαία Μορφή »

Εάν έχετε διαπιστώσει ότι η ομάδα σας κάνει πολλά λάθη σε πάσες εδάφους μικρής απόστασης προσπαθήστε να βελτιώσετε τους ποδοσφαιριστές σας με αγωνιστικό παιχνιδι όπου επικεντρώνεται σε αυτή την δεξιότητα.

Επιμείνετε για αρκετό χρονικό διάστημα στην παρακάτω άσκηση ακόμη και ώς προέκταση της προθέρμανσης. Η αποτύπωση λανθασμένων κινητικών προτύπων εκτέλεσης της συγκεκριμένης δεξιότητας απο τον εγκέφαλο σε μικρότερες ηλικίες μπορεί να αποτελέσει ακόμη και ανυπέρβλητο εμπόδιο στην διόρθωση .

Εάν οι παίκτες σας είναι ενήλικοι και έχουν μάθει ήδη την εκτέλεση της συγκεκριμένης δεξιότητας, τότε η εκτέλεση της υπό την πίεση χώρου και χρόνου με τυχαία εμφάνιση των μεταβλητών ταχύτητας και κατεύθυνσης της μπάλας, διαφορετική τοποθέτηση σώματος κ.τ.λ μπορούν να τους βελτιώσουν.

2.Προπόνηση Τεχνικής Μικρής Πάσας

Τυχαία Μορφή »

Χωρίστε την ομάδα σας σε 2 γκρούπ από 8ν8 έως 10ν10 σε μικρό χώρο 30 χ 30μ έως 40 χ 40μ και δημιουργήστε πύλες με μικρούς κώνους.

Δώστε τον περιορισμό της τέλεσης του παιχνιδιού μόνο με πάσες εδάφους και και της επίτευξης τέρματος με πέρασμα της μπάλας από μία πύλη και υποδοχή απο συμπαίκτη.

Ένταση άσκησης: 70-85% Μ.Κ.Σ.

Διάρκεια άσκησης: 4'-6'

Ποσότητα άσκησης: 1-2 σέτ

Διάλειμμα άσκησης: 1'-2'

  • Η χρησιμοποίηση αυτής της άσκησης γίνετα για την μεταφορά της δεξιότητας της πρώτης επαφής και της μικρής πάσας σε πραγματικές συνθήκες παιχνιδιού.
  • Η άσκηση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ώς προπόνηση βελτίωσης τακτικών χαρακτηριστικών.