Το πρώτο Ελληνικό site προπονητικής ποδοσφαίρου

Λεωνίδας Παπαδάκης | Σταθερή Μορφή

2.Προπόνηση τεχνικής με οδήγημα μπάλας

Σταθερή Μορφή »

Η κάλυψη αποστάσεων οδηγώντας την μπάλα και ελέγχοντας την, καθορίζεται ως μια απο τις κύριες δεξιότητες στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ακολουθήστε την παρακάτω άσκηση ήτε για να μάθετε σε νεαρούς ποδοσφαιριστές την δεξιότητα δίνοντας τις κατάληλες οδηγίες ήτε για να την τελειοποιήσετε.

Χωρίζουμε την ομάδας σε 3 σειρές.

Κάθε σειρά εκτελεί την άσκηση 1 με οδήγημα μπάλας και επαφή με την μπάλα ανά βηματισμό ελέγχοντας την πλήρως και εκτελώντας στροφή γύρω απο στεφάνι (δεξιόστροφα με το εσωτερικό και αριστερόστροφα με το εξωτερικό του ποδιού εναλλάξ).

Στην άσκηση 2 οι παίκτες χειρίζονται την μπάλα με αυξημένο ρυθμό βηματισμού και εκτελούν σλαλομ ανάμεσα απο τα κοντάρια προσπαθώντας να ελέγχουν πλήρως την μπάλα κατά την διάρκεια της κίνησης τους.

Η άσκηση 3 εκτελείτε με τη χρησιμοποίηση του ενός ή και των δύο ποδιών κατα τη διάρκεια του οδηγήματος ανάμεσα σε κώνους (τοποθετήστε τους κώνους σε διαφορετικές αποστάσεις όπως στο σχήμα).

2.Προπόνηση τεχνικής με οδήγημα μπάλας

Σταθερή Μορφή »

Κάθε σειρά παικτών εκτελεί τις 3 ασκήσεις χ 2 φορές και μετά κάνει παθητικό διάλειμμα 1-2 λεπτών. Η επαναφορά τους στην επόμενη άσκηση γίνεται με χαλαρό ρυθμό.

Ένταση άσκησης: 50-60% Μ.Κ.Σ.

Διάρκεια άσκησης: 5'.

Ποσότητα άσκησης: 1-4 σέτ.

Διάλειμμα άσκησης:1'-2' ανά σέτ.

  • Η χρησιμοποίηση αυτού του είδους προπόνησης γίνεται για την εκμάθηση μιας νέας κινητικής δεξιότητας σε αρχάριο επίπεδο.
  • Σε προχωρημένο επίπεδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ''υπενθύμιση'' στον αθλητή της κινητικής δεξιότητας ή ως απλή προθέρμανση με μπάλα πρίν το κύριο μέρος προπόνησης αλλά χωρίς την δυνατότητα βελτίωσης του αθλητή στην τεχνική περισσότερο.