Το πρώτο Ελληνικό site προπονητικής ποδοσφαίρου

Παράσχος Γιώργος | Επίθεση

1.Επίθεση με συμμετοχή

Επίθεση »

Χρησιμοποιώ αυτη την άσκηση για να προπονήσω την εκδήλωση επιθέσεων της ομάδας μου με τη συμμετοχή παικτών απο τις πίσω ζώνες.

Σε χώρο 60Χ60μ. δημιουργώ 2 ομάδες των 10 παικτών με 2 τ.φ. και τους οποίους χωρίζω σε π.χ. 4ν4 3v3 3v3 (μπορώ να επιλέξω ανάμεσα σε συστήματα που χρησιμοποιώ) και τους τοποθετώ σε 3 ζώνες των 20Χ60μ. Η μπλέ ομάδα ξεκινάει με μπάλα απο τον τερματοφύλακα της και με συνεργασία μεταξυ των παικτών της πρώτης ζώνης προσπαθεί να περάσει την μπάλα στους παίκτες της δεύτερης ζώνης.

Σχήμα 1.

1.Επίθεση με συμμετοχή

Επίθεση »

Οι παίκτες της μεσαίας ζώνης προσπαθούν με τη σειρά τους (σε συνεργασία και με τους παίκτες τις πρώτης ζώνης) να περάσουν την μπάλα στην τρίτη ζώνη. Τότε οι πλάγιοι παίκτες της πρώτης & ολοι της δεύτερης ζώνης (της ομάδας που επιτίθεται μόνο), μπορούν με σπρίντ να τρέξουν στην τρίτη ζώνη για να συμμετάσχουν στην επίθεση δημιουργώντας υπεραριθμία έως 8ν4.

Εκεί η ομάδα που επιτίθεται καλείται να εκμεταλλευτεί γρήγορα το πλεονέκτημα της παρουσίας παικτών όπου έρχονται με ταχύτητα απο τις πίσω ζώνες.

Με το τέλος της επίθεσης οι παίκτες της επιτιθέμενης ομάδας μετατοπίζονται ανάλογα για να φτάσουν στις αρχικές τους ζώνες (μπορείτε να αλλάζεται τους παίκτες για εξισορρόπηση του προπονητικού φορτίου ανα τακτά διασήματα).

Αν κλέψουν την μπάλα οι κόκκινοι συνεχίζουν να παίζουν κανονικά με τους ίδιους κανόνες το παιχνίδι σε όποια ζώνη και αν βρίσκονται.

Σχήμα 2.

1.Επίθεση με συμμετοχή

Επίθεση »

Ένταση άσκησης: 75%-95% Μ.Κ.Σ.

Διάρκεια άσκησης: 1-2 σέτ Χ 6'-10'.

Διάλειμμα άσκησης: 2 ανάμεσα στα σέτ.

  • Επίδραση της προπόνησης στη διατήρηση ενεργειών για μεγάλο διάστημα.
  • Επίδραση της προπόνησης στην γρηγορότερη επανάληψη μεταξύ των εκρηκτικών ενεργειών.
  • Επίδραση της προπόνησης σε τεχνικοτακτικά και νοητικά στοιχεία.