Το πρώτο Ελληνικό site προπονητικής ποδοσφαίρου

Λεωνίδας Παπαδάκης | Aγωνιστική περίοδος

1.Ενεργητική

Aγωνιστική περίοδος »

Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου είναι δύσκολο μια ομάδα να κρατήσει υψηλά επίπεδα απόδοσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η συσσωρευμένη κόπωση από τα αλλεπάλληλα παιχνίδια, τα συνεχή ταξίδια, οι προπονήσεις και η ψυχολογική πίεση επίτευξης των εκάστοτε στόχων της ομάδας έχουν αντίκτυπο στην πορεία της. Με συνεχή παρακολούθηση της συνολικής απόδοσης των ποδοσφαιριστών (φυσική κατάσταση/τεχνική/τακτική/ψυχολογικοί παράμετροι) μπορούν να διαγνωσθούν στοιχεία κάμψης. Σε αυτό το σημείο θα ήταν καλό να αποφορτισθούν οι παίκτες βοηθώντας τους να «ξεκουραστούν/αναζωογονηθούν" για να συνεχίσουν την αυξητική τάση απόδοσης σε βάθος χρόνου.

Κάντε zoom out και δείτε τη συνολική εικόνα της αγωνιστικής περιόδου και όχι μόνο τον επερχόμενο αγώνα για να επιλέξετε τα προπονητικά περιεχόμενα του μικρόκυκλου σας.

1.Ενεργητική

Aγωνιστική περίοδος »

Διαλέξτε με προσοχή το πότε...και σχεδιάστε μικρόκυκλο αποφόρτισης με προπονήσεις μικρής διάρκειας και έντασης, χρησιμοποιώντας ευχάριστα ασκησιολόγια, χωρίς ψυχολογική πίεση κατά την διάρκεια των προπονήσεων.

Στο σχήμα 1. δείτε ένα παράδειγμα σχεδιασμού όπου την 5η και την 10η εβδομάδα δημιούργησα μικρόκυκλους αποφόρτισης σε ομάδα Ά Εθνικής Κατηγορίας όπου ξεπέρασε τελικά τις προσδοκίες της και κατέκτησε θέση εξόδου στο Europa League.

1.Ενεργητική