Το πρώτο Ελληνικό site προπονητικής ποδοσφαίρου

Λεωνίδας Παπαδάκης | Γηπεδική Αξιολόγηση

2. Οι 10 Συμβουλές στο  YoYo Test  για να σας βοηθήσουν να

Γηπεδική Αξιολόγηση »

Το YoYo Test είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τεστ φυσικής κατάστασης που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο από το χαμηλότερο έως το υψηλότερο επίπεδο ομάδων, για την αξιολόγηση και την παρακολούθηση της αερόβιας ικανότητας των ποδοσφαιριστών.

Τα Yo-Yo test (Endurance (En 1 και 2 ) και Intermittent Recovery (IR 1 και 2 ) χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο, με το En test να παρουσιάζει πολύ υψηλή συσχέτιση με τη δοκιμασία της VO2max ενώ το IR προσιδιάζει τόσο στην αερόβια ικανότητα όσο και στην ειδική αντοχή (βαθμός συσχέτισης 0,77) στο ποδόσφαιρο.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τη βαθμολογία σας. Εδώ είναι δέκα συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να δώσετε στον εαυτό σας λίγο επιπλέον την επόμενη φορά που θα κάνετε το τεστ.

2. Οι 10 Συμβουλές στο  YoYo Test  για να σας βοηθήσουν να

Γηπεδική Αξιολόγηση »

1.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ: Βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας είναι στην καλύτερη κατάσταση για μέγιστη δοκιμασία κόπωσης. Ξεκουραστείτε την προηγούμενη μέρα και να πάρετε ένα καλό ύπνο, να φάτε ένα ελαφρύ γεύμα περίπου 1-2 ώρες πριν από τη δοκιμή και να βεβαιωθείτε ότι είστε καλά ενυδατωμένοι.


2.ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ: Χωρίς καλή προθέρμανση τότε μάλλον δεν θα αποδώσετε το καλύτερό σας, επίσης, θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμούς γυρίζοντας πίσω της φυσικής σας κατάστασης.


3.ΠΡΑΚΤΙΚΗ: Είναι μια καλή ιδέα να γίνει πράξη η δοκιμή στο YoYo Test 1 ή 2 φορές πριν από την κύρια δοκιμή. Οι αθλητές θα είναι πιο χαλαροί και συνηθισμένοι να πιέζουν τα όριά τους, και στο γκρούπ που συμμετέχουν θα υπάρχει λιγότερη σύγχυση την ημέρα των δοκιμών.


4.ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ: Μια πιο θετική κατάσταση του νου μπορεί να σας βοηθήσει να περάσετε το φράγμα του πόνου και της κούρασης και να φτάσετε σε υψηλότερο επίπεδο.


5.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Χρησιμοποιώντας την αποτελεσματική λειτουργία και την ενεργοποίηση των τεχνικών μπορεί να βοηθήσει να εξοικονομήσετε ενέργεια για τα τελικά στάδια της δοκιμής. Ρυθμίστε το δικό σας συνεπή ρυθμό και να αγνοήσετε τους δρομείς γύρω σας. Τρέξτε με τους ώμους σας χαλαρούς με ομαλή και βαθιά αναπνοή.


6.ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ: Μην τρέχετε περισσότερο από ότι χρειάζεστε για να το εκτελέσετε καθώς έρχεστε σε στροφή, έτσι ώστε μόνο το ένα πόδι να αγγίζει τη γραμμή (δεν χρειάζεται να πάει πέρα ​​από τη γραμμή), και στρίψτε απότομα και όχι μετά από ένα ευρύ τόξο.


7.ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Επικεντρωθείτε σε κάτι άλλο, όπως η αναπνοή σας, αντί για τον πόνο και την κούραση.


8.ΣΤΟΧΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ: Ορίστε επιτεύξιμους στόχους κατά τη διάρκεια του τέστ. Η επίτευξη σε ακόμη έναν εύκολο στόχο (π.χ. ένα ακόμη μπιπ) υποκινεί μια θετική κατάσταση του νου που με τη σειρά του σας ενθαρρύνει να συνεχίζεται.


9.ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ: Σε κάθε στροφή φανταστείτε τον εαυτό σας να πάρει την επόμενη γραμμή πριν από τον ήχο του μπιπ. Αυτή η τεχνική ψυχικά ενισχύει την εμπιστοσύνη και την αποφασιστικότητα.


10.ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Τέλος, ο μόνος σίγουρος τρόπος για να κάνετε σημαντικές βελτιώσεις κατά τη δοκιμασία του YoYo Test είναι να προπονηθείτε και να βελτιώσετε την αερόβια ικανότητα σας.

thanks to www.topendsports.com