Το πρώτο Ελληνικό site προπονητικής ποδοσφαίρου

Λεωνίδας Παπαδάκης | Τεχνική

2.Προπόνηση τεχνικής κεντρικού μέσου

Τεχνική »

Για την προπόνηση σας χρειάζεστε 2 μικρές εστίες και 2 ομοιώματα.

Η συχνότερη κίνηση των κεντρικών μέσων κατα την ανάπτυξη μίας ομάδας είναι το ξεμαρκάρισμα και η υποδοχή της μπάλας απο τους κεντρικούς αμυντικόυς. Η συνέχεια με μία σωστή μικρή ή μεγάλη πάσα στην αντίθετη πλευρά μπορεί να δημιουργήσει τις προυποθέσεις μια καλής επιθετικής ενέργειας της ομάδας σας.

2.Προπόνηση τεχνικής κεντρικού μέσου

Τεχνική »

Η ευχέρεια του κεντρικού μέσου να χρησιμοποιήσει και τα δύο πόδια κατα την εκτέλεση των δεξιοτήτων αυξάνει την ταχύτητα εκτέλεσης της επίθεσης και δυσκολεύει την αναχαίτηση των δεξιοτήτων απο τους αντιπάλους παίκτες. Οπότε εκτελέστε την άσκηση και απο τις 2 πλεύρες (προσπαθώντας να χρησιμοποιήσετε και τα δύο πόδια) ξεκινώντας πρώτα με την επίτευξη τέρματος στις μικρές εστίες (με μικρή πάσα) και μετέπειτα βρείτε το στόχο του ομοιώματος (με μεγάλη πάσα).

2.Προπόνηση τεχνικής κεντρικού μέσου

Τεχνική »

Εκτελέστε με ακρίβεια και ταχύτητα τις ασκήσεις των εικόνων.

Κάντε 1 σετ δεξιόστροφα με μικρη πασα για 8 επαναλήψεις και 30'' διάλειμμα και 1 σετ χ 8 αριστερόστροφα.

Στην συνέχεια εκτελέστε 1 σετ με μεγάλη πάσα για 8 επαναλήψεις και 30'' διάλειμμα και 1 σετ χ 8 αριστερόστροφα.

Τελειώστε με 1 σετ απο 8 επαναλήψεις (4 δεξιά + 4 αριστερά) με μικρή ή μεγάλη πάσα ανάλογα, αντιδρώντας γρήγορα με το τι θα σας πεί ο συνεργάτης σας.

Η μέγιστη συγκέντρωση η ταχύτητα εκτέλεσης και η ακρίβεια κατα την εκτέλεση παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην μεταφορά των δεξιοτήτων στον αγώνα.