Το πρώτο Ελληνικό site προπονητικής ποδοσφαίρου

Λεωνίδας Παπαδάκης | Νοητική Ικανότητα

2.Προπόνηση νοητικής διαύγειας σε συνθήκες κόπωσης

Νοητική Ικανότητα »

Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα οι απαιτήσεις και οι ανάγκες χαρακτηρίζουν το ενεργειακό προφίλ του αθλήματος ως αρκετά απαιτητικό. Η κόπωση έχει αυξητική τάση με την πάροδο του χρόνου και οι συνέπειες της γίνονται ορατές στην απόδοση των ποδοσφαιριστών.

Ο ποδοσφαιριστής δεν καλείται μόνο να λειτουργεί με το σώμα του αντιμετωπίζοντας τις διάφορες καταστάσεις του αγώνα αλλά και να αναλύει συνεχώς δεδομένα (σχηματισμούς ομάδων, κινήσεις συμπαικτών και αντιπάλων, χρόνος παιχνιδιού κ.τ.λ ) επιλέγοντας την καλύτερη δυνατή απάντηση για την επίτευξη των στόχων του.

Νοητική Ικανότητα »

Όλοι εχουμε βιώσει στιγμές όπου είμαστε κουρασμένοι σωματικά και την ίδια στιγμή νιώθουμε το μυαλό μας να "σταματάει". Η σωματική κόπωση έχει μεγάλο αντίκτυπο στην λειτουργία του εγκεφάλου καθιστώντας δύσκολη την γρήγορη και σωστή λήψη αποφάσεων.

Εάν θέλουμε να εκπαιδεύσουμε τους ποδοσφαιριστές μας να ανταπεξέρχονται σε τέτοιου είδους καταστάσεις θα πρέπει να τους υποβάλλουμε σε ανάλογες συνθήκες.

2.Προπόνηση νοητικής διαύγειας σε συνθήκες κόπωσης

Νοητική Ικανότητα »

Τις ημέρες που θέλετε να δώσετε βάση μέσω των προπονητικών μονάδων σας στην ειδική αντοχή, χρησιμοποιήστε την μέθοδο των αγωνιστικών παιχνιδιών.

Αν για παράδειγμα έχουμε παιχνίδι με αριθμητικές αναλογίες 5+2 ν 5+2 σε 4 χ 4' με 2'στοπ σε χώρο 40χ40μ, η ένταση της άσκησης κυμαίνεται απο 85-95% Μ.Κ.Σ.

Αυτό συνεπάγεται συνθήκες κόπωσης με αποτέλεσμα την δημιουργία του περιβάλλοντος που θέλουμε να προπονήσουμε τους παίκτες μας.

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος των 2 λεπτών προσεγγίστε (εσείς και οι συνεργάτες σας) γρήγορα κάποιους απο τους παίκτες που αγωνίζονται και κάντε τους ερωτήσεις όπου θα πρέπει να απαντήσουν με διαύγεια και ταχύτητα, όπως π.χ.

  1. Ποια είναι η αδύναμη πλευρά των αντιπάλων μας την Κυριακή ? (ή κάποια άλλη ερώτηση απο την ειδική τακτική της ομάδας για τον επερχόμενο αγώνα)
  2. Πόσο κάνει 7 χ 9 = ? (ή κάποια άλλη μαθηματική εξίσωση)
  3. Με ποιό σχηματισμό παίζει το γκρούπ των αντιπάλων στο αγωνιστικό παιχνίδι ? (ή κάποια άλλη ερώτηση σε σχέση με το αγωνιστικό παιχνίδι ή την σημερινή προπόνηση)
2.Προπόνηση νοητικής διαύγειας σε συνθήκες κόπωσης

Νοητική Ικανότητα »

Προπονείστε το σώμα σας ενώ ταυτόχρονα προπονείτε το μυαλό σας, όχι μόνο βρίσκοντας λύσεις στο αγωνιστικό παιχνίδι που συμμετέχετε, αλλα υπερφορτώνοντας παράγοντες πίεσης σε νοητικό επίπεδο. Προσομοιώστε στις αγωνιστικές συνθήκες μέσω των προπονητικών σας περιεχομένων και βελτιώστε ακόμη περισσότερο την συνολική απόδοση των παικτών σας.

2.Προπόνηση νοητικής διαύγειας σε συνθήκες κόπωσης